אודות

בקרוב אצלנו עושה שימוש בחוכמת ההמונים כדי ללמוד מה חסר מבחינת עסקים ושירותים בכל שכונה ואזור עבודה בירושלים. תושבים נשאלים מה חסר להם בסביבה הקרובה – מאפייה, אטליז, חנות אופניים, מעבדת סלולר – והמידע מועבר ליזמים המעוניינים לפתוח עסקים חדשים בשכונות או באזורי תעסוקה. בנוסף, מקבלים היזמים חבילת הכשרה והטבות דרך מעוף כדי להגביר את סיכויי הצלחת העסק. היוזמה מקודמת על ידי צוות חדשנות עירונית ירושלים בשותפות עם עיריית ירושלים, מעוף, משרד הכלכלה והתעשייה והמשרד לשיוויון חברתי.

צוות חדשנות עירונית ירושלים נוסד וממומן על ידי קרן בלומברג ומשמש כצוות ייעוץ-מחקר עבור ראש העיר ויחידות העירייה השונות. הצוות פועל לפתרון סוגיות עירוניות מורכבות והשגת יעדים אסטרטגיים בנושאים שנבחרו: פיתוח כלכלי, נוער בסיכון, חינוך, קהילות ומרחב ציבורי יצירתי.